Een dag uit het leven van…

Bij Foxiz werken we in teams, teams samengesteld uit technische documentatie specialisten. Schrijvers, tekenaars, redacteurs, contentspecialisten en ons aansturende team projectmanagers. Onze projectmanagers werken vanuit het projectbureau en waarborgen de kwaliteit van de geleverde producten, maar focussen met name op een goede doorloop en aansturing van de specialisten op het project. Time- en verwachtingsmanagement zijn key om onze projecten goed te laten slagen en onze klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Onze klanten vragen vaak hoe we werken en wat onze toegevoegde waarde is. Het begint altijd met een goed proces, goed team en een correcte calculatie. Berry Hattink, een van onze managers, neemt je graag mee in een gemiddelde dag bij het projectbureau.

Een goede handleiding begint met goede koffie

Een nieuwe dag begint uiteraard altijd met koffie, en die is goed in Tiel. Dus altijd een fijn begin van de dag. Elke dag is anders, dat komt doordat we aan diverse projecten van verschillende klanten werken en doordat we met grote regelmaat nieuwe aanvragen krijgen. Het belangrijkste voor ons is uiteraard om aan de verwachtingen te voldoen. Met stip op 1 staat uiteraard de klant, maar intern moeten we ook zorgen dat we op juiste wijze presteren.

Specialisten in het maken van technische documentatie

Om onze projecten in goede banen te leiden, proberen we altijd eerst de juiste specialisten te koppelen. Bij Foxiz werken we dagelijks met een man of 40 aan gebruikershandleidingen, onderhoudsinstructies, werkinstructies en bijvoorbeeld instructies voor assemblage en installatie. Ons team bestaat uit het projectbureau dat door mezelf en een collega wordt geleid. Vanuit het projectbureau sturen we de tekenaars, auteurs, trainers en content management
specialisten aan.

Een succesvol project komt tot stand door het inzetten van de juiste specialisten. Deze zorgen voor de juiste calculatie en uitvoering van het project. Mijn taak is om zowel intern als extern de verwachtingen en voortgang te managen. Ontwikkelen we precies wat onze klant verwacht? Doen we dat binnen de gestelde tijd? En doen we het met elkaar en zo efficiënt mogelijk? Ook in ons vak is ‘meten is weten’ een populaire kreet, maar wel belangrijk om alles in goede banen te leiden.

Bijna dagelijks heb ik kort overleg met de projectmedewerkers om te horen en zien of ze qua uren en voortgang op de goede weg zijn en niet uit de pas lopen, en of ze ergens hulp bij nodig hebben. We kunnen zelf nog zo aan de bal zijn, maar de klant hebben we ook op gezette tijden nodig om aan de doelstellingen te voldoen.

Kwaliteitscontrole van onze handleidingen

Een van mijn taken is het waarborgen van de kwaliteit van het geleverde werk. Hebben we voldaan aan de wens en de verwachtingen van de klant? En voldoet het geleverde ook aan onze eigen strenge kwaliteitseisen? Hebben we de letter van de Wet gevolgd? Bijvoorbeeld de CE, Machinerichtlijn en NEN5509. En zijn de documenten goedgekeurd na een inhoudelijke en tekstuele redactieslag?

Buiten het monitoren van de voortgang en het beoordelen van de kwaliteit van de handleidingen en de interne voortgangsgesprekken, mag ik ook vaak naar klanten toe. We bekijken de producten of processen waar we een gebruikershandleiding of onderhoudsinstructie voor mogen ontwikkelen. Supergaaf om ook werkelijk de producten en bedrijven te zien waar we met trots voor mogen werken.

Al met al ‘never a dull moment’ en help ik dagelijks mee om techniek begrijpelijk te maken. Alsof ik het nog niet druk genoeg heb, draag ik ook een steentje bij als kennisdrager van bijvoorbeeld de NEN5509 en de Machinerichtlijn. Ons uitgangspunt om te voldoen aan de wet is de basis voor goede handleidingen en eigenlijk alle technische documentatie die wij produceren.

Bovendien is mijn werk zeer afwisselend doordat we klanten uit uiteenlopende sectoren hebben. Vandaag was ik op visite bij een bedrijf dat uiteenlopende producten ontwikkelt om je huis efficiënt warm te houden, morgen mag ik naar een van de grootste machinebouwers voor offshore bouwprojecten en volgende week naar een distributeur van schoonmaakmachines, afwisseling genoeg!

Misschien kom ik binnenkort ook een keer bij jullie bedrijf op de koffie?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.