Machinerichtlijn cursus voor technisch schrijver

Je zoekt naar een cursus om meer kennis op te doen over machinerichtlijnen? Dan ben je bij Foxiz aan het juiste adres. Je vraagt jezelf af wat er nodig is voor een goede gebruikershandleiding? Wil je meer weten over de opbouw en opzet daarvan? Het is belangrijk om normen en wettelijke richtlijnen te volgen. In Europa kennen we de NEN 5509. Door deze richtlijnen op te volgen, weet je zeker dat een bepaald product op een veilige manier geïnstalleerd, bediend en onderhouden kan worden. Wil je zelf voor jouw bedrijf de handleidingen samenstellen? Je realiseert je dat een duidelijke en complete handleiding nuttig en belangrijk is? Uiteraard niet alleen voor de veiligheid. Ook de professionele uitstraling is een aandachtspunt. Tijdens de cursus is hier zeker ook aandacht voor.

Foxiz Logo tekst

Cursus machinerichtlijnen

Tijdens de machinerichtlijn cursus leren wij je het belang van een goede opbouw van de handleiding. We vertellen je ook tot in detail welke procedures en instructies er absoluut beschreven moeten worden. Natuurlijk zijn er tips zodat je weet hoe je consistent kunt schrijven. We gebruiken hiervoor onder meer een schrijfwijzer en terminologie. Je vraagt je nog af wat het nut is van consistent schrijven? Dit zorgt ervoor dat de lezer de teksten beter begrijpt. Daarnaast zul je merken dat de schrijftijd omlaag gaat. En ook eventuele vertaalkosten zullen hierdoor dalen.

Wat houdt een cursus machinerichtlijnen in?

Volg je bij Foxiz een cursus machinerichtlijnen, dan leren we je onder meer wat de wettelijke eisen voor gebruikershandleidingen zijn. Ook stellen we samen een stappenplan op dat ke gebruikt om een handleiding te ontwikkelen. Verder is er aandacht voor de terminologielijst en voor een schrijfwijzer. Uiteraard vertellen we je meer over het formuleren van technische instructies. Tenslotte behandelen we de voordelen van eenvoudige maar heldere foto’s en illustraties. Na het volgen van deze cursus ben je zelf in staat om correcte gebruikershandleidingen te maken. De cursus is bij ons in Tiel te volgen, maar het is zeker ook mogelijk dat wij bij jou op locatie komen. Foxiz is er voor maatwerk. Wil je meer informatie? Mail of bel ons. We helpen je graag verder.

Foxiz verzorgt jouw documentatie en staat garant voor begrijpelijke, heldere teksten en duidelijke gebruiksaanwijzingen.
Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Voor vragen en informatie, neem contact met ons op.

Foxiz favicon

More information

Foxiz is the specialist in the field of technical documentation and translations and we share our craftsmanship with our versatile
Academy. Would you like to receive more information about our services and what we can do for your company?

Contact us