Cursus Communicatie

Communicatie – Belangrijk onderdeel van de Foxiz Academie

Bij Foxiz gaan we voor kwaliteit. We willen de beste zijn in technische content. Kwaliteit zit niet alleen in het product dat je levert. Kwaliteit begint met de juiste mensen met de juiste kennis en achtergrond. Bij Foxiz doen we er alles aan om onze technisch schrijvers op te leiden tot de beste in hun vak.

Foxiz Academie

Practice what you preach. Wil je de beste zijn op het gebied van technische documentatie, dan is het belangrijk te worden her- en erkend als kennisdrager. Daarom hebben we bij Foxiz de Academie opgericht De Foxiz Academie biedt een brede selectie van vakspecifieke trainingen voor de ervaren en minder ervaren technisch schrijver. Zoals de training NEN5509 en de MS-WORD training voor technisch schrijvers. De trainingen zijn bedoeld voor onze eigen medewerkers, maar ook klanten van Foxiz kunnen hun technisch auteurs en documentalisten ervan laten profiteren.

Leren communiceren

Goed en nauwkeurig schrijven: uit ervaring weten we dat technisch schrijvers met name voor dat deel van hun vak hun hand niet omdraaien. Om goed te kunnen schrijven hebben ze wel de juiste informatie nodig. Die informatie moeten ze bij voorkeur op het juiste moment boven water zien te krijgen. Dat juiste moment is niet altijd even makkelijk te grijpen. Het kan zomaar gebeuren dat:

  • De engineer die inhoudelijk wat kan bijdragen net even geen tijd heeft.
  • De gewenste achtergrondinformatie niet beschikbaar is.

Bij Foxiz weten we als geen ander dat je als technisch schrijver met dit soort tegenslag te maken kunt krijgen. We weten daarom precies welke vragen je moet stellen en hoe je als auteur om moet gaan met complexe antwoorden. Goede communicatie is daarbij een onmisbaar hulpmiddel.

De training

Eén van onze professionals op het gebied van communicatie en tevens een ervaren technisch schrijver heeft een eendaagse training Communicatie ontwikkeld. Een cursus waarin de problemen en obstakels waar technisch schrijvers mee te maken krijgen, worden besproken. De cursisten leren hoe ze kunnen omgaan met ongemakkelijke situaties en hoe een goede communicatie kan helpen om op een prettige manier resultaat te behalen. Elk mens is anders. Verschillende mensen, bedrijven en situaties vragen om verschillende oplossingen. Tijdens onze training Communicatie spelen we uiteenlopende praktijksituaties na. We kijken naar elkaars gedrag en houding, we luisteren naar wat er gezegd wordt. Iedere cursist krijgt persoonlijke begeleiding en advies.

Theorie

Alle praktijkoefeningen die tijdens de training aan bod komen worden ondersteund door een gedegen theorie. Eén van de methodes waarmee wij werken, is die van communicatiewetenschapper Michaël Steehouder. In zijn boek ‘Leren communiceren’ behandelt hij de zeven belangrijkste vuistregels voor een goede professionele communicatie. Na afloop van de training krijgen alle technisch schrijvers onder meer zijn beroemde naslagwerk mee naar huis. Zo zorgt Foxiz ervoor dat zij met de juiste kennis worden uitgerust en ook na de training hun communicatievaardigheden kunnen opfrissen.

Tot slot

De trainingen worden vanaf juni ingepland. De kosten bedragen €695,- (excl. btw) per persoon. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in Tiel. Interesse? Mail of bel ons dan voor data en aanvullende informatie.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.