Cursus NEN5509 Machinerichtlijn

Training NEN5509 en Machinerichtlijn voor Technisch Schrijver

Hoe stel je een goede gebruikershandleiding op? Welke opbouw en opzet hanteer je en hoe bepaal je welke onderwerpen er worden beschreven?

Er is maar een goed antwoord; volg de norm en de richtlijn.

De Europese richtlijn (CE) in combinatie met de NEN 5509 stelt eisen aan gebruikershandleidingen zodat het product op een veilige manier bediend, geïnstalleerd en onderhouden kan worden.

Steeds vaker zien bedrijven het nut en belang in van een goede handleiding. Niet alleen om gebruiksveiligheid te garanderen, maar ook om het product een professionele uitstraling te geven.

Tijdens de training NEN5509 en Machinerichtlijn leren we je het belang van de goede opbouw van de handleiding en welke procedures en instructies er beschreven moeten worden. We geven ook tips en trucks hoe je consistent kunt schrijven door het gebruik van een schrijfwijzer en terminologie.

Consistentie zorgt voor veel voordelen: de teksten worden beter begrijpbaar voor de lezer, de schrijftijd gaat omlaag, en door consistentie en hergebruik gaan eventuele vertaalkosten naar beneden.

Wat leer je precies tijdens de training:

  • De wettelijke eisen voor gebruikershandleidingen
  • Opstellen van een stappenplan om een gebruikershandleiding te ontwikkelen
  • Het belang van een goede terminologielijst
  • Het belang van een goede schrijfwijzer
  • Hoe technische instructies moeten worden geformuleerd
  • Het belang van eenvoudige maar heldere illustraties en/of foto’s

Wat neem je mee naar ‘huis’:

  • Een rugzak met kennis om correcte gebruikershandleidingen te maken
  • Een modeldocument waarmee je efficiënt je gebruikershandleidingen kan opstellen

De training vindt plaats op het kantoor van Foxiz in Tiel en duurt 1 dag. We zorgen voor een hapje en een drankje gedurende dag in de vorm van een lekkere lunch. Deze training is te volgen voor € 595,- excl. btw per persoon.

Het is ook mogelijk om een training te verzorgen op locatie, maatwerk, afgestemd op de producten en documentatie binnen jouw bedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar academie@foxiz.nl, of neem contact met ons op via 0344 – 84 88 00.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.