Nieuw bij de Foxiz Academie: Topic Based Writing

Practice what you preach. Uitblinken in je vak doe je alleen als je beschikt over de benodigde kennis. Daarom hebben wij bij Foxiz onze eigen Academie. Behalve dat dat iets is om trots op te zijn, helpt het ons ook om onze missie waar te maken: de beste technische content creëren.

Topic Based Writing: hoe splits ik mijn handleidingen in herbruikbare stukken?

De Foxiz Academie staat al een paar jaar als een huis. Met zes vaste trainingen voor technisch schrijvers bieden we een goede basis voor (toekomstige) auteurs. Omdat we niet stilzitten bij Foxiz doen we er alles aan om dit aanbod door te ontwikkelen. We zijn dan ook blij dat we een nieuwe training kunnen aanbieden: Topic Based Writing. Met deze training leer je hoe je als technisch schrijver je handleidingen kunt opsplitsen in handige herbruikbare stukken.

Waarom Topic Based Writing?

We kunnen wel een paar redenen noemen, maar de belangrijkste is dat je je documentatie ermee efficiënt en gestructureerd kunt samenstellen en onderhouden. Heb je verschillende productgroepen of productvarianten en wil je die ook nog eens in heel wat talen beschrijven?

Afbeelding Topic Based Writing Foxiz

Afbeelding: Voorbeeld klant met veel varianten

Met zo veel varianten is het slim schrijven en onderhouden van al die verschillende handleidingen belangrijk. Met behulp van Topic Based Writing kunnen onderdelen van een handleiding gestandaardiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de introductie, het onderdeel over veiligheid, beoogd gebruik, afdanken en nog veel meer. Het levert veel tijdwinst op, het zorgt voor herkenbaarheid en eenduidigheid en je bespaart ook op de vertaalkosten. Als technisch schrijver heb je een enorme voorsprong als je de kunst van het Topic Based Writing beheerst.

Geschikt voor alle software-oplossingen

Topic Based Writing gaat vaak hand in hand met contentmanagement, product data en externe metadata. Ook moet het te combineren zijn met verschillende manieren van publiceren, zoals Word, PDF, HTML5, (web)apps, noem maar op. Als technisch schrijver weet je dat elke software-oplossing zijn eigen voor- en nadelen op dit gebied heeft. Bij Foxiz kijken we verder dan alleen de software. Onze training zit zo in elkaar, dat je na afloop bij elke software-oplossing makkelijk en slim gestructureerde en herbruikbare teksten kunt schrijven.

Klaar voor de toekomst

Met Topic Based Writing schrijf je je handleidingen dus efficiënter, sneller en met minder vertaalkosten. Maar er zijn meer voordelen. De kwaliteit van je documentatie wordt beter, door de structuur en standaardisatie wordt de terminologie gewaarborgd en de opbouw van je documentatie is flexibel en ‘future proof’.

Werk je in MS Word? Ook dan kun je genieten van de voordelen van Topic Based Writing

MS Word heeft voor technisch schrijvers veel te bieden. Ook in combinatie met Topic Based Writing. Zo heb je een slim en praktisch duo waarmee je helemaal klaar bent voor de toekomst, zelfs als je later over zou willen stappen op andere manieren van werken (XML-gebaseerde documentatie). Werk je al met XML (DITA) en/of een (C)CMS? Ook dan kunnen we je helpen om de inrichting van je processen, contentstrategie, terminologie, metadata en opzet beter uit te werken en gestructureerd te werken en te denken.

Geïnteresseerd?

Bel of mail ons, of schrijf je via de online agenda in voor de eerstvolgende sessie!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.