training microsoft word voor technisch schrijvers bij foxiz

Kan iedereen werken met Microsoft Word?

Vol trots vertel ik aan de eettafel: ‘Ik ga een training schrijven voor Microsoft Word voor Technisch Schrijvers.’ Waarop onze zoon mij aankijkt. ‘Een training voor een typeprogramma? Dat klinkt stom, iedereen kan toch werken met Word!’

Jazeker! Het is dé software op jouw computer waar iedereen in kan typen. Het is eenvoudig in gebruik en er zijn diverse mogelijkheden om teksten en afbeeldingen netjes op het scherm te plaatsen. En juist dat is het probleem. Je kunt er zoveel mee dat je soms verdwaalt in je eigen document.

MS-Word is meer dan een tekstverwerker

MS-Word is niet heilig en zeker niet altijd even logisch in gebruik, maar het is een eenvoudige tool om goede documenten te maken. Uit ervaring weten we dat veel van de mogelijkheden van het programma niet of niet goed worden benut. En dat is jammer. Door gebruik te maken van de oplossingen die MS-Word je biedt, kun je sneller en consistenter jouw documenten maken.

Voorkom ergernissen

Je kent het wel: Heb je net een schitterend document gemaakt, kom je erachter dat je toch een ander lettertype moet gebruiken! Je kijkt verdwaasd rond en begint alinea voor alinea, pagina voor pagina het hele document aan te passen. Een tijdrovende klus waar je niet op zit te wachten.

Achteraf is de oplossing altijd eenvoudig. Denk na voordat je aan een document begint en werk gestructureerd met stijlen.

Werken met stijlen

Een stijl is een verzameling van opmaakopdrachten voor teksten. Alle opmaakopdrachten worden
opgeslagen als een verzameling, oftewel een stijl. Wanneer je een stijl bijwerkt, verandert ook de tekstopmaak die van die stijl gebruikmaakt. Dit zorgt voor consistentie in jouw opmaak en je bespaart er tijd mee. Bovendien ziet het document er nog goed uit ook. En als je het ook wil laten vertalen heb je achteraf weinig gedoe met opmaak.

Stijlen zijn beschikbaar in alle Word-documenten, of je ze nu gebruikt of niet. Op alle teksten die je typt wordt automatisch een stijl toegepast. Dat is niet te vermijden.

In onze training MS-Word voor Technisch Schrijvers geven we meer uitleg over het gebruik van stijlen, sjablonen, tabellen en het plaatsen van afbeeldingen. We behandelen een groot deel van de mogelijkheden van Word die voor jouw vak van belang zijn!

Goed schrijven in MS-Word is nog steeds een vak apart.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Microsoft Word en wat de Foxiz Academie zou kunnen betekenen voor jou? Neem dan contact met ons op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.